pondělí 20. července 2015

Jak na patní ostruhu?

Už z názvu je patrné, že se toto onemocnění vyskytuje na patě, a to přímo na spodní části patní kosti. Jde o kostěný výrůstek, který se vytváří z důvodů přetěžování chodidlových vazů v místě spojení šlach s patní kostí. Výrůstek sám o sobě není bolestivý, bolest způsobuje zánět chodidlových vazů. Poté dochází k nepříjemným pocitům v oblasti paty jako je mravenčení, bodavá bolest, píchání. Ke zmírnění příznaků nedochází ani v klidové fázi.

Patní ostruha je nepříjemné onemocnění, jehož průběh je většinou vleklý a kostěný výrůstek se dá velmi špatně odstranit. Jelikož onemocnění je spojeno často s plochonožím, je vhodné pořídit si kvalitní vložky do bot a dbát na cvičení svaloviny nohou. Dalšími léčebnými postupy je léčba rázovou vlnou, laserová terapie, operace a další.

Ale jak vidíme patní ostruhu v souvislosti s psychikou? Emocionální příčinou zvápenatění útvaru je problém s pohybem. Máme tím na mysli pohyb kupředu, vstříc novým zážitkům. Tito lidé dle východní medicíny mají problém oprostit se od minulosti, přestože chtějí. Nemají tolik síly a energie, aby překonaly překážky. To souvisí i s často dlouhodobou léčbou patní ostruhy, které se někteří jedinci nemůžou zbavit a neustále je trápí.

Ať je příčina emocionální nebo zcela racionální, jako např. plochonoží, obezita, těhotenství apod., je nutné se k problému postavit včas a zodpovědně. Na trhu se setkáte se speciálními gelovými podpatěnkami, které tlumí nárazy při došlapu a jsou výborným doplňkem léčby. Je ovšem velmi důležité navštívit odborníka, který vám navrhne způsob léčby.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za Váš komentář