čtvrtek 13. srpna 2015

Pomohlo by mi chodit na pedikúru,když mi zarůstaji nehty na palcich? A jak by si s tím poradili? Mám obavy z bolesti.

Přišel mi od mé blízké přítelkyně dotaz týkající se zarostlého nehtu. Chci se s vámi o tento dotaz podělit.



Návštěva pedikúry určitě pomůže. Ale jen v tom případě, když si najdeš dobrou pedikérku, která ví co a jak. Pak je otázkou, jak dlouho ti nehty zarůstají a co je skutečnou příčinou zarůstání. Může to být nevhodná obuv, mykóza, špatné střižení nehtu apod.


Při zvolení té správné terapie dochází k okamžité úlevě od bolesti. Mnohdy stačí jen kvalitní zásah frézkou a dalšími pomocnými nástroji, aby se daný problém odstranil. Pak stačí udržovat nehet tzv. podpůrnými metodami, aby již nezarůstal. Zásadní je ovšem pravidelná návštěva pedikúry, kde ti vždy zarostlý nehet profesionálně ošetří, a to cca 1x měsíčně.


Existují také tzv. špony na nehty, které ovšem nejsou až v 90% vůbec potřeba. Záleží vždy na příčině zarůstání a stavu nehtu. Proto by se ke šponě mělo přistupovat až tehdy, kdy je zaručena její účinnost. Např. u mykotických nehtů nelze aplikovat špony, protože jejich účinnost je mizivá. V tomto případě je nutné nejprve odstranit mykózu a provádět pouze základní ošetření zarostlého nehtu. Poté, po odstranění mykotického onemocnění, zhodnotíme stav nehtu a zvolíme ten správný přístup. Často se stává, že po odstranění mykózy dochází alespoň k částečnému samovolnému narovnání nehtu. U špon je potřeba zohlednit také ekonomickou stránku věci, protože se nám návštěva pedikúry prodraží o několik stovek.


Ablace nehtové ploténky (snesení, odstranění) je metoda, která je v dnešní době již za zenitem. Dříve docházelo k tzv. strhnutí nehtu velmi často a ne vždy to pomáhalo. Dnes platí, že stačí kvalitní a odborná péče o zarostlý nehet a pak může být zachráněn.


Je nutné uvědomit si, že nehtu musíme dát čas se zregenerovat, tudíž léčba je dlouhodobá. Nelze říct, že po jediné návštěvě pedikúry máte vyhráno. Ano, dochází k úlevě od bolesti, ale ta není trvalá. Nehet se musí udržovat a hýčkat, aby rostl tím správným směrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za Váš komentář