Vánoční atmosféra pohltila i mě a tak jsem se rozhodla přidat sem recept na tak trochu jiné cukroví. A abych se držela tématu tohoto blogu, je to nejen zdravé cukroví, ale také jsem mu dala příznačný tvar.
Pečení není zrovna moje hobby. A když už tak se snažím o
zdravé pečení. Klasické buchty, koláče, bábovky ráda přenechám našim maminkám,
které je rády pečou a podávají na návštěvách.
Jak se dá tedy mlsat, aniž bychom měli špatný pocit, že opět
„prasíme“?
Mám tu recept na výborné špaldové vykrajovánky:
- 150 g špaldové hladké mouky
- 1 vejce
- Půl lžíce třtinového cukru
- 2 lžíce medu
- 50g změklého másla
Já peču vždy tak trochu od oka, takže uvedené míry jsou
orientační a záleží na vás, jak moc máte rádi těsto sladké. Třtinový cukr se dá
nahradit klasickým moučkovým cukrem nebo např. skořicovým cukrem.
Všechny ingredience smícháme a vypracujeme krásné hladké
těsto. Toto těsto zabalíme do potravinové fólie a dáme odležet do ledničky cca
na 1hodinu.
Poté těsto rozválíme na pomoučeném válu a vykrajujeme libovolné
tvary.
Pečeme na plechu s pečícím papírem v předehřáté troubě
na 180° cca 8 minut.
Můžeme ihned podávat nebo si s nimi ještě trochu
vyhrát.
Po pečení je ještě teplé můžeme potřít rozšlehaným vajíčkem a přidat čokoládovou polevu nebo bílkovou polevu.
Tak dobrou chuť J
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkujeme za Váš komentář