úterý 12. května 2015

Jaké jsou indikace a kontraindikace baňkování?

Baňkování řadíme mezi východní metody a lze říci, že si velmi rychle a úspěšně získala tato metoda sympatie nejen u nás, ale i ve zbytku světa. Má blahodárné účinky na pohybový aparát, ale také ji lze využít u problémů dýchacích a trávicích systémů. Dle přiložení baněk také působí na hlubší orgánové soustavy a psychiku člověka.
Principem baněk je vytvoření podtlaku pomocí skleněných nádobek a ohně. Tímto podtlakem docílíme odstranění škodlivin a negativních emocí z lidského těla a rychle dochází k harmonizaci organismu a zlepšení stavu klienta.
Baňkování lze použít u všech věkových kategorií, ovšem u dětí a seniorů musíme být velmi opatrní. Děti do 5 let se nedoporučuje baňkovat. U seniorů můžeme baňkovat neustále, jen si musíme dát pozor na jejich jemnou a křehkou pokožku. Zvolíme tedy slabší podtlak a menší dobu přiložení. Zákaz baňkování platí u těhotných žen, kde pro jistotu nebudeme provádět tuto techniku, protože ženské tělo je v tomto stavu nevyzpytatelné.

Absolutní kontraindikací techniky baňkování jsou křečové žíly, krvácivé stavy, úrazy, zánět žil nebo lymfatického systému, poranění kůže (záleží v jakém místě a v jakém rozsahu). Ostatní choroby a problémy jsou vždy na zvážení vás, jako odborníka, a klienta, popřípadě lékaře. Baňkování by v žádném případě nemělo způsobovat bolest.
Baňkování je technika masáže, platí tedy u ní stejné principy a zásady, jako u klasické masáže. Zlepšení stavu záleží nejen na kvalitně odvedené práci, ale také na přístupu terapeuta a vlivu okolí.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za Váš komentář